Tips

Verspreidingsmogelijkheden

Verspreidingstip

De 'in geval van nood'-kaart is een kaart die niet eenmalig verspreid zou moeten worden. Het wordt aangeraden om de kaart jaarlijks of 'om het jaar' te verspreiden waardoor de ingevulde informatie op de kaart altijd up-to-date is.

Combinatiedrukwerk, daar is over nagedacht!
Het combineren van het afritsbare 'in geval van nood'-kaart vel met bijvoorbeeld het jaarlijks verspreiden van de Afvalkalender zorgt voor extra attentiewaarde. De afvalkalender wordt meestal eveneens op dik, 300 grams papier gedrukt en bij veel bewoners in de meterkast gehangen.
Een andere oplossing zou de jaarlijkse verspreiding van de Gemeentegids kunnen zijn. Als extra uitvouw van de dikke omslag. Hiervoor is een A4 of A5 formaat van de 'in geval van nood'-kaart beschikbaar.
Het voordeel van de combinatie-verspreiding is dat de portokosten worden gedeeld. De postzending zal net als de Afvalkalender, Gemeentegids of Gemeente Jaarkalender door de Nee/Ja en Nee/Nee brievenbussticker bezorgt worden. Hierdoor wordt de kaart gegarandeerd bij huis-aan-huis verspreiding door de bewoners ontvangen.
Het is van belang dat de kaart op dik papier wordt gedrukt zodat de meterkastkaart en de portemonneekaartjes langer bruikbaar zijn.

Op de 'in geval van nood'-kaart zijn Auteursrechten van toepassing.

Beschikbare formaten