Specifiek

Ontwerp

Bewuste keuze

Na uitgebreid overleg met hulpdiensten, ouderenorganisaties, juristen, huisartsen en medewerkers van de gemeente is bewust gekozen om de alarmerende-uitstraling te prevaleren boven de wens om het de uitstraling te geven van een betreffende gemeente.
Natuurlijk is het voor een gemeente een mooi middel om haar inwoners van een zeer nuttig instrument te voorzien. Een opzet in de huisstijl-kleuren van de gemeente ligt in dat geval voor de hand.

Toch is de alarmerende-uitstraling van een veel groter belang. Op die wijze zien ambulance-medewerkers deze minder snel over het hoofd. Met name wanneer er met de kaartgebruiker buitenshuis iets overkomt en er hulpdiensten vanuit een andere regio ingezet worden.

Gemeente uiting
Op de achterzijde van de kaart is ruimte voor het gemeente logo en het adres. De digitale bestanden worden uiteindelijk drukwerkklaar aangeleverd inclusief het gemeente logo en adresgegevens. U kunt er direct mee aan de slag zonder tijd te verliezen.

Alarmerende-uitstraling is belangrijker dan gemeente ego

Op de 'in geval van nood'-kaart zijn Auteursrechten van toepassing.

Vormgeving Editie 2017

In overleg met hulpdiensten is er voor gekozen om de kaart aan te passen qua vormgeving en kleurstelling. De uitstraling van Brandweer en Politie is van ondergeschikt belang ten opzichte van zorgverleningsinstanties. Mocht uw gemeente toch specifiek willen kiezen voor de vormgeving van de eerdere editie, neemt u dan contact op voor nadere uitleg.